Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
11.04.2016.

Ministar privrede Srbije Željko Sertić danas je najavio da će 20. aprila početi program finansiranja početnog biznisa (start ap) i podrške preduzetnicima koji su tek osnovali firmu, odnosno rade manje od dve godine. U okviru ovog programa, 30 odsto od ukupnih sredstava namenjeno je ženama.

„Kroz različite programe koje pokrećemo u 2016. koja je godina prduzetništva, a za koje mogu da  se prijave i žene, želimo da osnažimo svakog ko želi da napravi korak u svom poslu, da bude kreativan i da pokaže svoje sposobnosti“, rekao je Sertić na otvaranju Regionalne konferencije o ženskom preduzetništvu Srbije i Republike Srpske.

On je kazao da podrška koja je namenjena preduzetnicima neće biti samo finansijska, već će se dobijati pomoć i za pripremu dokumenata, poslovnih planova i za obuku.

Ministar je rekao da ženama danas nije više cilj da samo budu kod kuće i brinu o deci. One se danas okreću i karijerama, sve češće su na funkcijama i rukvodećim položajima, i sve češće pokreću sopstveni posao. Sertić je rekao da je ovaj trend dobar jer su žene veliki privredni potencijal Srbije, ali da im je potreban dotatni podsticaji, kako bi se što više njih osmelilo i svoju sudbinu uzelo u svoje ruke. „Nema ničega lepšeg kada se živi od sopstvenog rada“, naglasio je Sertić.

„Kao nikada do sada Vlada Srbije je okrenuta ekonomiji. Pomozite nam, jer samo zajedničkim radom možemo biti svetla tačka u regionu koji zaslužuje sve pohavle“, rekao je Sertić.

Podsetio je da je u Godini preduzetništva Vlada opredelila pomoć više od 16 milijardi dinara od kojih je ogroman deo za žensko preduzetništvo koje je po njegovoj oceni veoma važno i zaslužuje veliku podršku.