Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
05.11.2015.

Министар правде Жељко Сертић разговарао је данас у Палати Србије са саудијским принцем Султаном бин Салманом бин Абдулазизом ел Саудом, о унапређењу економских односа државе и позвао инвеститоре из Саудијске Арабије да улажу у Србију.

„Недавно смо усвојили Закон о улагању који даје пуну сигурност и поверење улагачима и који је добио подршку Међународног монетраног фонда. Захваљјући овом закону Србија је постала једна од најатрактивнијих инвестиционих дестинација и сигуран сам да ће то препознати и саудијски привредници“, рекао је министар Сертић гостима из Ријада.

Министар Сертић је додао да постоји више области у којима је могуће знатно унапређење привредних веза и то у туризму, грађевинарству, финансијском и ИТ сектору.

Султан бин Салман, који је председник Високог савета за туризам и културну баштину Саудијске Арабије, изразио је уверење да српска привреда иде у добром правцу.
„Верујем у будућност српско-саудијских економских односа. Могућности су велике и не сумњам да српска привреда има шта да нам понуди“, рекао је саудијски принц.