Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
05.11.2015.

Ministar pravde Željko Sertić razgovarao je danas u Palati Srbije sa saudijskim princem Sultanom bin Salmanom bin Abdulazizom el Saudom, o unapređenju ekonomskih odnosa države i pozvao investitore iz Saudijske Arabije da ulažu u Srbiju.

„Nedavno smo usvojili Zakon o ulaganju koji daje punu sigurnost i poverenje ulagačima i koji je dobio podršku Međunarodnog monetranog fonda. Zahvaljjući ovom zakonu Srbija je postala jedna od najatraktivnijih investicionih destinacija i siguran sam da će to prepoznati i saudijski privrednici“, rekao je ministar Sertić gostima iz Rijada.

Ministar Sertić je dodao da postoji više oblasti u kojima je moguće znatno unapređenje privrednih veza i to u turizmu, građevinarstvu, finansijskom i IT sektoru.

Sultan bin Salman, koji je predsednik Visokog saveta za turizam i kulturnu baštinu Saudijske Arabije, izrazio je uverenje da srpska privreda ide u dobrom pravcu.
„Verujem u budućnost srpsko-saudijskih ekonomskih odnosa. Mogućnosti su velike i ne sumnjam da srpska privreda ima šta da nam ponudi“, rekao je saudijski princ.