Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
22.02.2016.

Министар привреде Жељко Сертић разговарао је данас са представницима мисије Међународног монетарног фонда о активностима Министарства на окончању процеса приватизације, реформи јавних предузећа и унапређењу система и процеса стечаја у Србији.

Министар Сертић је говорећи о приватизацији истакaо је су у фокусу 10 стратешких предузећа којима 31. маја истиче заштита од поверилаца и нагласио да у случају ових предузећа продужетка рокова неће бити. Као највећи проблем у овој групи предузећа Сертић је издвојио РТБ Бор и ЈП ПЕУ Ресавица, али и нагласио да је Влада Србије одлучна да пронађе оптимална решења. „Проблем ових предузећа није само економски, већ и социјални и политички. Желимо да нађемо најоптималнија решења и зато се раде темељне анализе и сагледавају сви аспекти и могућа решења. Видећемо која ће се могућности показати као најбоље за државу, предузећа и раднике, али оно што је сигурно, држава више неће финансијски помагати ова предузећа“, рекао је Сертић.

Министар је указао да се у сарадњи са Светском банком интензивно ради на унапређењу система и институција за спровођење стечаја како би ови процеси били ефикаснији и у служби оздрављења привреде.

Говорећи о јавним предузећима, Сертић је рекао да је данас у Народној скупштини почиње расправа о Предлогу закона о јавним предузећима којим се омогућава бољи систем контроле, персонализује одговорност и омогућава професионализација менаџмента. „Овај закон је основ за темељну и потпуну реформу ових предузећа“.