Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
20.08.2015.

Министар привреде Жељко Сертић примио је данас новопостављеног амбасадора Јапана Ђуићија Такахару и, уз добродошлицу, изразио наду да ће се, током мандата јапанског дипломате, додатно ојачати и унапредити политички и економски односи Србије и Јапана.

„Влада Србије чини велике напре у циљу побољшања инвестиционе климе и већег присуства инвеститора из Јапана. Управо је јапанско знање и искуство од великог значаја за даљи развој српске привреде“, рекао је министар Сертић.

Амбасадор Такахара је рекао да Влада Јапана изутетно цени напоре Владе Србије за унапређење привредне реформе и истакао кључну улогу Србије у региону југоисточне Европе.

Он је министру пренео похвале јапанских званичника за досадашње привредне реформе и настојања да се продуби српско-јапанска економска сарадња.
„Високо ценимо спровођење реформских мера Владе Србије у циљу економског развоја“, изјавио је амбасадор Такахара и додао да су јапанске компаније, које су већ дуже време присутне на српском тржишту, веома задовољне условима пословања, али и квалитетом радне снаге.

Министар Сертић је захвалио на подршци коју Јапан пружа Србији и изразио наду да ће се усвајањем новог закона о улагањима створити услови да већи број јапанских компанија препозна интерес и послује у Србији.