Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
20.08.2015.

Ministar privrede Željko Sertić primio je danas novopostavljenog ambasadora Japana Đuićija Takaharu i, uz dobrodošlicu, izrazio nadu da će se, tokom mandata japanskog diplomate, dodatno ojačati i unaprediti politički i ekonomski odnosi Srbije i Japana.

„Vlada Srbije čini velike napre u cilju poboljšanja investicione klime i većeg prisustva investitora iz Japana. Upravo je japansko znanje i iskustvo od velikog značaja za dalji razvoj srpske privrede“, rekao je ministar Sertić.

Ambasador Takahara je rekao da Vlada Japana izutetno ceni napore Vlade Srbije za unapređenje privredne reforme i istakao ključnu ulogu Srbije u regionu jugoistočne Evrope.

On je ministru preneo pohvale japanskih zvaničnika za dosadašnje privredne reforme i nastojanja da se produbi srpsko-japanska ekonomska saradnja.
„Visoko cenimo sprovođenje reformskih mera Vlade Srbije u cilju ekonomskog razvoja“, izjavio je ambasador Takahara i dodao da su japanske kompanije, koje su već duže vreme prisutne na srpskom tržištu, veoma zadovoljne uslovima poslovanja, ali i kvalitetom radne snage.

Ministar Sertić je zahvalio na podršci koju Japan pruža Srbiji i izrazio nadu da će se usvajanjem novog zakona o ulaganjima stvoriti uslovi da veći broj japanskih kompanija prepozna interes i posluje u Srbiji.