Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
13.05.2015.

На свечаној седници поводом почетка примене Закона о посредовању у промету и закупу непокретности, одржаној у Привредној комори Србије, министар привреде Жељко Сертић изјавио је да су посредници доношењем овог закона урадили велики посао јер су се сами заложили да подигну квалитет рада унутар своје делатности и себи поставили више критеријуме.
“Сами себи сте поставили статусне промене да морате да полажете испите, дугорочно сте велики победници. Ви сте урадили један велики посао, ви сте ти који сте дошли са иницијативом, ви сте ти који сте креирали закон, ви сте били упорни да он доживи светло дана и борили се за најбоља решења“, рекао је он.

У земљама у окружењу, како је навео, овакве законе иницирали су заштитиници потрошача који су се борили да ограниче права или повећају цензусе за компаније или предузетнике који се баве прометом непокетности, а у случају Србије, како је рекао, све то су иницирали сами посредници.
„И по том питању је Србија другачија и квалитетнија и креативнија и ефикаснија од многих других и то показује сваког дана“, истакао је он.
Министру Сертићу данас је у ПКС-у уручена захвалница за изузетан допринос у доношењу Закона о о посредовању у промету и закупу непокретности, а у име министра трговине и телекомуникација Расима Љајића захвалницу је примила Весна Ковач.