Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
13.05.2015.

Na svečanoj sednici povodom početka primene Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti, održanoj u Privrednoj komori Srbije, ministar privrede Željko Sertić izjavio je da su posrednici donošenjem ovog zakona uradili veliki posao jer su se sami založili da podignu kvalitet rada unutar svoje delatnosti i sebi postavili više kriterijume.
“Sami sebi ste postavili statusne promene da morate da polažete ispite, dugoročno ste veliki pobednici. Vi ste uradili jedan veliki posao, vi ste ti koji ste došli sa inicijativom, vi ste ti koji ste kreirali zakon, vi ste bili uporni da on doživi svetlo dana i borili se za najbolja rešenja“, rekao je on.

U zemljama u okruženju, kako je naveo, ovakve zakone inicirali su zaštitinici potrošača koji su se borili da ograniče prava ili povećaju cenzuse za kompanije ili preduzetnike koji se bave prometom nepoketnosti, a u slučaju Srbije, kako je rekao, sve to su inicirali sami posrednici.
„I po tom pitanju je Srbija drugačija i kvalitetnija i kreativnija i efikasnija od mnogih drugih i to pokazuje svakog dana“, istakao je on.
Ministru Sertiću danas je u PKS-u uručena zahvalnica za izuzetan doprinos u donošenju Zakona o o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti, a u ime ministra trgovine i telekomunikacija Rasima Ljajića zahvalnicu je primila Vesna Kovač.