Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
28.06.2015.

Влада Србије је уверена да ће Србија бити привилегована дестинација за инвестиције, а у том циљу, само за годину дана усвојен је низ мера или је усвајање у току, изјавио је министар привреде Жељко Сертић.

“На прагу смо усвајања закона који креира нови оквир за инвестиције. Такође, са изменама и допунама које се тичу могућности најма пољопривредног земљишта на дужи рок, привући ћемо нове инвестиције у Србију”, рекао је Сертић за најутицајнији италијански пословни дневник „Италијаођи“.

Сертић је подсетио да су за инвеституре предвиђене и олакшице за бизнис планове кроз смањење пореза на добит или у погледу запошљавања нових радника.

“Штавише, нудимо бесплатни најам земљишта или хале у закуп које су у изградњи, док 12 слободних зона које постоје у Србији и даље имају изузетну важност за стране инвеституре”, нагласио је министар.

Сертић је, у интервуу за овај лист, након конференције коју је организовала „Интеса Сао Паоло“, уз присуство делегације владе и привредне делегације Србије, током Националног дана Србије на Милан Еxпо 2015, рекао да је циљ да Србија оснажи размену са иностранством, а посебно са Италијом, која је и први партнер Србије.

“Италија већ има јако присуство у Србији, посебно у агробизнису, са око 700 компанија које запошљавају око 25.000 људи. Између осталих ту су „Фереро“ и „Кремонини”, навео је министар и додао да су се као најпривлачнији сектори за инвеституре издвојили и аутоиндустрија и прехрамбена произодња.

Основа од које Влада Србије полази, истиче он, јесте јак политички, билатерални однос, те је изузетно важно наставити са реализацијом пројеката и јачањем поверења привредника.

“Ми смо влада која ради нешто више од годину дана и желимо да креирамо нормативни оквир који је прикладнији за привлачење страних инвестиција. Већ смо предузели храбре кораке, спровођењем одређених фискалних реформи”, закључио је Сертић.