Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
29.01.2016.

Министар привреде Жељко Сертић је, на представљању Сиве књиге НАЛЕД-а, изјавио да до краја маја ниједно предузеће у Србији неће бити под заштитом државе.

„До пре само годину дана под заштитом државе било је више од 500 државних предузећа која нису приватизована, а да их сада има свега 10. Та предузећа су годинама правила милијарде и милијарде губитака и чекали државу да то реши”, истакао је министар привреде.

Он је додао да је садашња влада то прекинула и да сва предузећа сада морају тржишно да послују.

„Реч је о више од 500 предузећа која нису могла да измирују своје дугове, да плаћају порез, за струју и друго. У неприватизованим предузећима и онима која нису реструктурирана било је више од 90.000 људи. Политичка одлука је кључна за спровођење реформи у привреди и без политичке подршке премијера ништа не бисмо могли да урадимо по том питању”, објаснио је министар привреде.

Министар је додао је да се сада треба позабавити пословањем јавних предузећа на републичком и локалном нивоу, као и да су у четири највећа почеле реформе – ЕПС-у, Србијагасу, Железницама Србије и Путевима Србије.

Он је истакао да је Влада на последњој седници прогласила 2016. за годину предузетништва у Србији и најавио да ће ускоро бити представљени програми, пројекти, мере и акције који ће се реализовати у оквиру ове иницијативе.