Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
03.07.2015.

Министар привреде Србије Жељко Сертић је отварајући пету привредну конференцију „Мостове гради економија“ коју је организовао Регионални пословни клуб у Мостару указао на потребу умрежавања фирми због чињенице да су наша тржишта појединачно мала.

„Привреда је делегирана, не само да гради мостове, већ и да их симболички ствара кроз све тешње повезивање нарочито на нивоу бивше Југославије“, рекао је министар Сертић учесницима конференције која је окупила више од 160 привредника региона.

Министар Сертић је позвао привреднике да активно учествују у друштвеном и политичком животу како би њихови интереси били видљиви, а захтеви испуњени.

„Удружујте се кроз асоцијације, радите заједно и ширите посао. Нема политичара који вас неће подржати баш као што сам ја дошао из Београда у Мостар да то учиним јер је идеја регионалног повезивања и јачања приватног сектора један од императива Владе Србије“, поручио је министар Сертић.

На скупу на коме се говорило о баријерама у међусобном пословању у региону, као и о значају политичке стабилности као услову економског просперитета, учествовали су и Љубо Бешлић, градоначелник Мостара, као и Мирко Шаровић, министар спољне трговине и економских односа БиХ, а конференцији су присуствовали и Младен Иванић, председавајући Председништва БиХ и председавајући већа министара БиХ Денис Звиздић.