Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
03.07.2015.

Ministar privrede Srbije Željko Sertić je otvarajući petu privrednu konferenciju „Mostove gradi ekonomija“ koju je organizovao Regionalni poslovni klub u Mostaru ukazao na potrebu umrežavanja firmi zbog činjenice da su naša tržišta pojedinačno mala.

„Privreda je delegirana, ne samo da gradi mostove, već i da ih simbolički stvara kroz sve tešnje povezivanje naročito na nivou bivše Jugoslavije“, rekao je ministar Sertić učesnicima konferencije koja je okupila više od 160 privrednika regiona.

Ministar Sertić je pozvao privrednike da aktivno učestvuju u društvenom i političkom životu kako bi njihovi interesi bili vidljivi, a zahtevi ispunjeni.

„Udružujte se kroz asocijacije, radite zajedno i širite posao. Nema političara koji vas neće podržati baš kao što sam ja došao iz Beograda u Mostar da to učinim jer je ideja regionalnog povezivanja i jačanja privatnog sektora jedan od imperativa Vlade Srbije“, poručio je ministar Sertić.

Na skupu na kome se govorilo o barijerama u međusobnom poslovanju u regionu, kao i o značaju političke stabilnosti kao uslovu ekonomskog prosperiteta, učestvovali su i Ljubo Bešlić, gradonačelnik Mostara, kao i Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, a konferenciji su prisustvovali i Mladen Ivanić, predsedavajući Predsedništva BiH i predsedavajući veća ministara BiH Denis Zvizdić.