Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
08.05.2015.

Министар привреде Жељко Сертић најавио је хитну смену свих директора и заступника капитала који су реструктурирање искористили за личне привилегије.

Он је за „Блиц“ рекао да, после састанка са ММФ-ом и повлачења предлога Министарства да се за 25 фирми у реструктурирању продужи рок и да се у наредне две године заштите од судске наплате, нема несугласица са премијером Александром Вучићем, јер су сви бесни на директоре који су у реструктурирању куповали време за личне привилегије.

„Сви смо бесни због досадашњег вођења приватизације, понашања руководстава тих предузећа, али и агенција“, изјавио је министар привреде.

Он је додао да је на списку за за смењивање сада 10 директора и 27 заступника капитала, али да је тенденција да се чишћење настави .

Министар је објаснио да није изненађен тиме што је премијер Александар Вучић на састанку са ММФ-ом у среду повукао предлог Министарства о продужњу рока за 25 фирми. Рок, у коме су заштићене одлуком Уставног суда истиче 31. маја.

Сертић је подсетио да су промене почеле од Агенције за приватизацију. „Тамо смо променили директора, спровели нову систематизацију и смањили плате великом броју запослених. Смењујемо и директоре и заступнике капитала. А у разговорима са синдикатима објашњавамо и њима колико су их многи лагали за пословање зарад сопствених интереса“, рекао је министар привреде.

Министар је подсетио је да на приватизацију тренутно чека 526 предузећа, а да ће до 1. јула бити решена ситуација за њих 338.