Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
08.05.2015.

Ministar privrede Željko Sertić najavio je hitnu smenu svih direktora i zastupnika kapitala koji su restrukturiranje iskoristili za lične privilegije.

On je za „Blic“ rekao da, posle sastanka sa MMF-om i povlačenja predloga Ministarstva da se za 25 firmi u restrukturiranju produži rok i da se u naredne dve godine zaštite od sudske naplate, nema nesuglasica sa premijerom Aleksandrom Vučićem, jer su svi besni na direktore koji su u restrukturiranju kupovali vreme za lične privilegije.

„Svi smo besni zbog dosadašnjeg vođenja privatizacije, ponašanja rukovodstava tih preduzeća, ali i agencija“, izjavio je ministar privrede.

On je dodao da je na spisku za za smenjivanje sada 10 direktora i 27 zastupnika kapitala, ali da je tendencija da se čišćenje nastavi .

Ministar je objasnio da nije iznenađen time što je premijer Aleksandar Vučić na sastanku sa MMF-om u sredu povukao predlog Ministarstva o produžnju roka za 25 firmi. Rok, u kome su zaštićene odlukom Ustavnog suda ističe 31. maja.

Sertić je podsetio da su promene počele od Agencije za privatizaciju. „Tamo smo promenili direktora, sproveli novu sistematizaciju i smanjili plate velikom broju zaposlenih. Smenjujemo i direktore i zastupnike kapitala. A u razgovorima sa sindikatima objašnjavamo i njima koliko su ih mnogi lagali za poslovanje zarad sopstvenih interesa“, rekao je ministar privrede.

Ministar je podsetio je da na privatizaciju trenutno čeka 526 preduzeća, a da će do 1. jula biti rešena situacija za njih 338.