Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
21.06.2019.

Помоћник министра привреде Драган Угрчић представио је данас активности које се у оквиру Владе Србије спроводе на припреми Стратегије индустријске политике Србије за период од 2020. до 2030. године.

Угрчић је, у Привредној комори Србије, рекао да ће се тај документ заснивати на шест кључних стубова, као што су иновације, инвестиције, дигитализација, међународно окружење, оснаживање људи и циркуларна економија.

„Kроз 13 радионица колико смо их до сада имали и на којима је било по више од 300 различитих учесника, желели смо да чујемо и глас привреде. На основу свега тога, урадићемо ’дијагнозу’, и видећемо која решења могу да се ураде и примене“, рекао је Угрчић.

Према његовим речима, кључна је имплементација и евалуација урађеног.

„Желимо да ова стратегија не буде само још једна у низу, већ да има позитиван, видљив ефекат. Зато нам је важно што смо у претходних месец дана могли да чујемо од вас привредника како разумете поменутих шест области, који су проблеми и ваше предлоге како да их превазиђемо“, навео је Угрчић обраћајући се на седници Скупштине ПKС.

У Привредној комори, данас је, поред седнице Скупштине на којој је разматрана Стратегија нове индустријске политике Србије, одржана и седница Управног одбора ПKС, на којој су представљена актуелна привредна кретања и активности и планови Kоморе.

Председник ПKС Марко Чадеж рекао је на отварању седнице УО да је међугодишњи привредни раст у првом кварталу ове године 2,5 одсто, уз очекивано убрзање привредне активности до краја године.

„Главни покретачи привредне активности у текућој години су интензивирање инвестиционе активности и раст личне потрошње. Број привредних субјеката се константно увећава уз пораст промета и реализације на домаћем и иностраном тржишту“, рекао је Чадеж.

У оквиру свечаног дела седнице проглашени су лауреати акције „Пријатељ породице“ коју организује ПKС у сарадњи са кабинетом министарке без портфеља задужене за демографију и популациону политику.