Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
19.04.2016.

Помоћница министра привреде Катарина Обрадовић Јовановић истакла је данас на шестом Сајму предузетништва у Лесковцу да је држава ове године за подршку предузетништву обезбедила 16 милијарди динара у оквиру 33 програма помоћи, од којих ће, како је најавила, сутра бити расписана два програма.

Она је истакла да пројекат „Шанса за нови почетак“ даје велики допринос активностима у оквиру „Године предузетништва“ јер радници који су некад радили у друштвеним предузећима и који су у процесу приватизације остали без посла, могу помоћу овог програма да се окушају у предузетничким водама.

Јовановићка је истакла да је посебно је позитивно што се пројекат фокусира на регионе са највећим бројем отпуштених радника и што их мотивише их да искористе своје знање и ресурсе да започну сопствени посао.

/home/merr/public html/wp content/uploads/2016/04/DSC 8910
Сајам предузетништва у Лесковцу

Сајам предузетништва у Лесковцу, који је организован у партнерству са Регионалном привредном комором Лесковац и локалном управом Лесковца, изазвао је велико интересовање грађана, а забележено је око 400 посетилаца. Они су имали прилике да чују више о предузетништву и око 200 предузетничких идеја, које је могуће покренути како за пар стотина евра, тако и за неколико хиљада евра. Представљене предузетничке иницијативе осмишљене су на основу вишемесечног истраживања и у складу са специфичностима и потребама сваког региона у Србији. Оне су разврстане по висини инвестиције, као и по делатностима на: производњу, услуге, трговину и пољопривреду.

На сајму је учествовало око десет локалних организација, које су представиле своје програме подршке за покретање малог бизниса, док су пратећи програм сајма чинила едукативна предавања. Више информација о изазовима предузетништва посетиоци су могли да добију и од успешних предузетника који су покренули сопствени мали бизнис.

„Људи који размишљају о уласку у свет предузетништва, обично се колебају имају ли довољно храбрости, знања, капацитета, новца. Данас смо желели да им помогнемо у тој одлуци, да им пренесемо наша знања и искуства и покушамо да одговоримо на сва њихова питања. Надам се да су на данашњем сајму грађани Лесковца и околине препознали своју нову пословну шансу“, казала је на отварању сајма извршна директорка САМ Јелена Булатовић.

Поред представника пројекта „Шанса за нови почетак“, сајам су отворили Горан Цветановић, градоначелник Лесковца, Дејан Станковић, директор НСЗ Лесковац и Горан Јовић, председник Регионалне привредне коморе Лесковац

Захваљујући локалним партнерима, који се залажу за развој и промоцију предузетништва, свим посетиоцима сајма су представљене и организације и институације којима се могу обратити за даље информације и савете у свом граду.