Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
19.04.2016.

Pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović istakla je danas na šestom Sajmu preduzetništva u Leskovcu da je država ove godine za podršku preduzetništvu obezbedila 16 milijardi dinara u okviru 33 programa pomoći, od kojih će, kako je najavila, sutra biti raspisana dva programa.

Ona je istakla da projekat „Šansa za novi početak“ daje veliki doprinos aktivnostima u okviru „Godine preduzetništva“ jer radnici koji su nekad radili u društvenim preduzećima i koji su u procesu privatizacije ostali bez posla, mogu pomoću ovog programa da se okušaju u preduzetničkim vodama.

Jovanovićka je istakla da je posebno je pozitivno što se projekat fokusira na regione sa najvećim brojem otpuštenih radnika i što ih motiviše ih da iskoriste svoje znanje i resurse da započnu sopstveni posao.

/home/merr/public html/wp content/uploads/2016/04/DSC 8910
Sajam preduzetništva u Leskovcu

Sajam preduzetništva u Leskovcu, koji je organizovan u partnerstvu sa Regionalnom privrednom komorom Leskovac i lokalnom upravom Leskovca, izazvao je veliko interesovanje građana, a zabeleženo je oko 400 posetilaca. Oni su imali prilike da čuju više o preduzetništvu i oko 200 preduzetničkih ideja, koje je moguće pokrenuti kako za par stotina evra, tako i za nekoliko hiljada evra. Predstavljene preduzetničke inicijative osmišljene su na osnovu višemesečnog istraživanja i u skladu sa specifičnostima i potrebama svakog regiona u Srbiji. One su razvrstane po visini investicije, kao i po delatnostima na: proizvodnju, usluge, trgovinu i poljoprivredu.

Na sajmu je učestvovalo oko deset lokalnih organizacija, koje su predstavile svoje programe podrške za pokretanje malog biznisa, dok su prateći program sajma činila edukativna predavanja. Više informacija o izazovima preduzetništva posetioci su mogli da dobiju i od uspešnih preduzetnika koji su pokrenuli sopstveni mali biznis.

„Ljudi koji razmišljaju o ulasku u svet preduzetništva, obično se kolebaju imaju li dovoljno hrabrosti, znanja, kapaciteta, novca. Danas smo želeli da im pomognemo u toj odluci, da im prenesemo naša znanja i iskustva i pokušamo da odgovorimo na sva njihova pitanja. Nadam se da su na današnjem sajmu građani Leskovca i okoline prepoznali svoju novu poslovnu šansu“, kazala je na otvaranju sajma izvršna direktorka SAM Jelena Bulatović.

Pored predstavnika projekta „Šansa za novi početak“, sajam su otvorili Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca, Dejan Stanković, direktor NSZ Leskovac i Goran Jović, predsednik Regionalne privredne komore Leskovac

Zahvaljujući lokalnim partnerima, koji se zalažu za razvoj i promociju preduzetništva, svim posetiocima sajma su predstavljene i organizacije i instituacije kojima se mogu obratiti za dalje informacije i savete u svom gradu.