Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
08.04.2020.

Институт за стандардизацију Србије (ИСС), у складу са препоруком европских организација за стандардизацију, омогућио је компанијама у Србији бесплатан приступ националним верзијама европских стандарда из области заштитне опреме и медицинских средстава.

 

Циљ је да се компанијама током ванредног стања помогне да успоставе и одрже своје пословање и допринесу бржој производњи медицинских средстава и опреме битне у борби против корона вируса.

 

Међународна организација за стандардизацију (ISO), без накнаде, само за читање, обезбедила је доступност још 28 међународних стандарда који се односе на респираторе и друга медицинска средства, заштитну опрему, безбедност и отпорност организација у ванредним ситуацијама.

 

Слободан приступ стандардима представља директну подршку заинтересованим компанијама које се баве другом делатношћу да своје производне погоне привременo преусмере на производњу наведених производа у складу са европским и међународним стандардима.

 

Детаљне информације о слободном приступу стандардима могу се наћи на страници ИСС https://www.iss.rs/rs/news/news_526.html.

 

Институт за стандардизацију Србије својим услугама и на друге начине помаже привредницима да одрже своје пословање током ванредног стања и то организацијом бесплатних онлајн семинара о континуитету пословања у кризним ситуацијама, тумачењем одређених захтева српских стандарда без плаћања накнаде и др.