Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
30.03.2017.

Помоћница министра Катарина Обрадовић Јовановић рекла је гостујући у Јутарњем дневнику РТС да су сви програми продршке малим и средњим предузећима који су започети прошле године у настављени и ове. „Циљ нам је био да обезбедимо континуитет како би предузетници знали шта могу очекивати од државе када је реч о подршци“.

Помоћница министра је рекла да је велико интересовање за програме подршке за које су расписани нови јавни позиви. Како је истакла, бирају се одрживи пројекти, јер никоме није у интересу да подржи бизнис који нема перспективу.

Она је посебно истакла ткз. Развојни програм намењен предузећима која су већ развила своје пословање и планирају нове инвестиције. „Ово је један од највећих програма подршке, вредан 3 милијарди динара и представља комбинацију повољног кредита Фонда за развој и бесповратних средстава. Намењен је свима који проширују своје пословање и планирају набавку опреме, изградњу и реконстукцију погона, а средства је једним делом могу користи и за трајна обртна средства“, објаснила је помоћница.

Погледајте гостовање помоћнице министра Катарине Обрадовић Јовановић у Јутарњем дневнику РТС-а: