Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
30.03.2017.

Pomoćnica ministra Katarina Obradović Jovanović rekla je gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS da su svi programi prodrške malim i srednjim preduzećima koji su započeti prošle godine u nastavljeni i ove. „Cilj nam je bio da obezbedimo kontinuitet kako bi preduzetnici znali šta mogu očekivati od države kada je reč o podršci“.

Pomoćnica ministra je rekla da je veliko interesovanje za programe podrške za koje su raspisani novi javni pozivi. Kako je istakla, biraju se održivi projekti, jer nikome nije u interesu da podrži biznis koji nema perspektivu.

Ona je posebno istakla tkz. Razvojni program namenjen preduzećima koja su već razvila svoje poslovanje i planiraju nove investicije. „Ovo je jedan od najvećih programa podrške, vredan 3 milijardi dinara i predstavlja kombinaciju povoljnog kredita Fonda za razvoj i bespovratnih sredstava. Namenjen je svima koji proširuju svoje poslovanje i planiraju nabavku opreme, izgradnju i rekonstukciju pogona, a sredstva je jednim delom mogu koristi i za trajna obrtna sredstva“, objasnila je pomoćnica.

Pogledajte gostovanje pomoćnice ministra Katarine Obradović Jovanović u Jutarnjem dnevniku RTS-a: