Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
28.11.2016.

Министар привреде Горан Кнежевић разговарао је данас са амбасадором Грчке у Београду Елијасом Елијадисом (Elias Eliadis) о односима две земље.

Саговорници су се сложили да Србија и Грчка деле братску повезаност два народа, као и да је потребна још тешња повезаност влада.

На састанку је предочено да ће дипломатске активности бити изузетно динамичне у наредном периоду, посебно имајући у виду најављене посете грчких званичника Србији крајем ове и почетком следеће године.

Кнежевић и Елијадис су се усагласили да су Србија и Грцка два фактора политичке и економске стабилности у региону. „Влада Србије има добру праксу одржавања билатералних односа са владама у окружењу, коју често прате пословни форуми“, рекао је министар и додао да је задатак политичара да пословно окружење уреде и унапреде, а привредника да остваре неопходну комуникацију.

Будући да се почетком децембра одржава пословни форум у Београду, на коме ће учешће узети грчки и српски привредници, саговорници су оценили форум као одличну прилику за тешње увезивање привредника две земље и упознавање са условима финансирања и пословном климом у Србији.

Министар Кнежевић захвалио се на подршци Грчке на европском путу Србије, коју српски народ изузетно цени.