Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
01.06.2017.

„Србија и Русија имају добру сарадњу коју ћемо на даље, на обострану корист, сигурно још више унапређивати“ рекао је министар Кнежевић поводом учешћа Србије на Светском економском форуму „SPIEF’17“ и отварања Националног штанда Србије на овом значајном форуму.

Министар је истакао да је Форум изузетно значајан, што се посебно може видети по броју земаља учесница и да је Форум одлична прилика да се Србија представи и покуша да привуче што више инвеститора.

„Имао сам више билатералних састанака са привредницима из различитих земаља, посебно руским, који су исказали заинтересованост за унапређење сарадње“, рекао је министар и додао: „Хоћемо и желимо више нивое сарадње, почевши од формирања заједничких фирми, заједничких улагања и наступа на трећим тржиштима, а овај Форум ће нам управо такве иницијативе и донети“.

Национални штанд Србије на Светском економском форуму „SPIEF17“

Вршилац дужности председника Владе Србије Ивица Дачић свечано је отворио Национални штанд Републике Србије на Светском економском форуму „SPIEF’17“  који је почео данас у Санкт Петербургу и трајаће до 3. јуна. Дачић је истакао да је велика част за Србију што учествује на „SPIEF’17“ и честитао Развојној агенцији Србије (РАС) и Привредној комори Србије (ПКС) на организацији наступа Србије.

На отварању Националног штанда оцењено је да Србија има шта да понуди, да је повољна инвестициона дестинација, а да је „SPIEF’17“  одлична прилика да се оствари боља трговинска размена Србије и Русије.

„Да је Србија једна од најповољнијих инвестиционих дестинација у југоисточнох Европи, говоре резултати – 22 реализована инвестициона уговора у прошлој години, који ће у наредном периоду донети око 236 милиона евра инвестиција и отворити више од 16.000 радних места, што је рекорд у последњих десет година. Такође, Развојна агенција Србије је у току ове године забележила око 50 писма о намерама за инвестирање у нашој земљи“, истакла је извршна директорка РАС Тамара Јуренић.

Председник ПКС Марко Чадеж оценио је да је форум у Русији веома важан за Србију јер окупља привреднике из целог света, те је то шанса за успостављање и проширење привредне сарадње.

На отварању Националног штанда су говорили и директор Србијагаса Душан Бајатовић, као и директор Нафтне индустрије Србије Кирил Тјурдењев. Отварању је поред министра Кнежевића, присуствовао и  министар за пољопривреду Бранислав Недимовић.

На Националном штанду Србије, представља се око десет компанија из области прехрамбене, грађевинске, авио индустрије, енергетике, саобраћаја, телекомуникација.