Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
17.03.2021.

Делегација Министарства привреде и Привредне коморе Србије, на челу са министарком Анђелком Атанасковић, посетила је данас компаније „Milotex“ у Шимановцима и „Metalfer Steel Mill“ у Сремској Митровици, у оквиру акције обиласка привредних субјеката широм Србије, која се реализује ради успостављања дијалога са привредницима и промоције програма подршке коју могу да користе.

Kомпаније из Срема успеле су да одрже пословање упркос пандемији корона вируса, запосле нове раднике и инвестирају у проширење производних капацитета. У овој години планирају додатна запошљавања и инвестиције.

„Данас смо у посети фабрици „Milotex“ која производи обућу за реномиране светске произвођаче, као и војску и алпинисте, а која је добила подстицаје од Министарства привреде. Њихово пословање је добро, запошљавају око 180 радника, а планирају да прошире тај број на 250. Овакве фирме су показатељ да у нашој земљи може лепо да се ради и заради. Жеља нам је да обиђемо фирме широм Србије који су користиле подстицајна средства државе. Овом приликом позвала бих све привреднике да аплицирају за неки од програма Министартва привреде, а ми ћемо им помоћи у пословању“, рекла је Атанасковић.

Приликом обиласка Сремског округа делегација је посетила и „Metalfer Steel Mill“, једину компанију у Србији која прави ребрасти бетонски челик у шипкама и котуру и топло ваљану жицу.

„Посебно ме радује што су носиоци знака Чуваркуће, јер је један од циљева ресора којим руководим подршка домаћим компанијама. Министарство привреде је отворено за све привреднике, ту смо да их подржимо и помогнемо у оквиру својих могућности“, подвукла је она.

Предраг Мујкић, директор РПK Сремског управног округа истакао је да је у Пећинце у последње две године стигло 26 нових инвестиција.

„Иако пећиначка општина бележи дефицит у спољнотрговинској размени, “Milotex” је компанија која ради управо супротно, у прошлој години забележила је више од милион евра спољнотрговинске размене и остварила суфицит“, навео је Мујкић.

Милош Бјелановић директор фабрике рекао је да планирају нова запошљавања и да је без обзира на пандемију корона вируса та фирма успела да одржи производњу.
Kако каже, у плану је отварање нове линије за монтажу обуће и проширивање производних капацитета.

Зона у Шимановцима је синоним за гринфилд инвестиције у Срему што према речима председника општине Пећинци, Синише Ђокића, говори и податак да на евиденцији незапослених има свега 680 грађана те општине.

Градоначелница Сремске Митровице Драгана Миловановић истакла је да та општина у последњих десет година доживела процват и подсетила да је у 2019. години отворено 53 нова предузећа, a да је план да се рад тих фабрика усклади са дуалним образовањем.
Бранко Зечевић власник компаније “Metalfer Steel Mill” наводи да производе 500.000 тона готових производа годишње.

„С обзиром да се наша производња заснива на отпадном челику као сировини, ми смо уједно један од највећих рециклера у Србији“, рекао је Зечевић.
Тренутно запошљавају 580 радника и планирају нове инвестиције.

Фото: Ђорђе Крстић