Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
25.11.2016.

Национални представник Србије, пројекат града Новог Сада „Липов мед за одрживи развој Дунавског микрорегиона, освојио је награду на такмичењу Европске комисије за најбољу идеју у области промоције предузетништва (ЕЕПА) у категорији „Подршка развоју зелених тржишта и ефикасности ресурса“.

Фокус пројеката „Липов мед за одрживи развој Дунавског микрорегиона“, који је Министарство привреде предложило Европској комисији за овогодишње такмичење ЕЕПА, је улагање у предузетничке вештине, развој појединаца и институција у области пчеларства, и увођење на тржиште Фрушкогорског липовог меда, локалног производа изузетног квалитета са ознаком географског порекла.

Такмичење за најбољу идеју у области промоције предузетништва (European Enterprise Promotion Awards -ЕЕПА) је иницијатива Европске комисије која има за циљ да препозна и награди изузетне примере подршке и промоције предузетништва широм Европе. Ове године за ЕЕПА награду 31 земља је предложила 57 пројеката.

Србија је ове године, поред пројекта града Новог Сада „Липов мед за одрживи развој Дунавског микрорегиона “, имала још једног представника, пројекат Знам да можемо невладине организација SEE ICT, који је такође остварио велики успех ушавши у ужи избор за ЕЕПА награду.