Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
06.09.2019.

Помоћник министра привреде Александар Старчевић разговарао је данас са помоћницом министра привреде и предузетништва Републике Српске Соњом Товиловић о унапређењу и интезивирању сарадње у области техничког законодавства и именовања тела за оцењивање усаглашености индустријских непрехрамбених производа.

 

Представници Министарства привреде су колегама из Републике Српске пренели искуства из области целокупног система инфраструктуре квалитета (технички прописи, акредитација, стандардизација, метрологија), као и преговора са ЕУ у оквиру преговарачког поглавља 1  –  Кретање робе.

 

„Сарадња има циљ да омогући лакши приступ произвођачима из Србије и Републике Српске на оба тржишта, кроз олакшавање административних поступака за стављање производа на тржиште“, рекао је Старчевић.

 

Помоћник министра је указао и да је договорено иницирање и давање подршке акредитованим лабораторијама из Србије како би отворили такве лабораторије у Републици Српској.

 

Товиловић је истакла да је на састанку договорена конкретизација даље сарадње и захвалила колегама из Министарства привреде на размени искуства.