Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
15.05.2018.

Портал „е-папир“ чији је циљ да се привредницима омогући да дају своје мишљење о томе које им административне процедуре или поступци највише оптерећују пословање, и предлоге које би од њих требало унапредити, поједноставити или укинути, почео је данас са радом.

Привредници који желе да учествују, могу то да учине попуњавањем упитника доступног на адреси Републичког секретаријата за јавне политике (РСЈП): www.epapir.rsjp.gov.rs.

Помоћница министра привреде Катарина Обрадовић Јовановић изјавила је тим поводом да је мишљење привредника за државу од великог значаја, као и њихово активно учешће у идентификовању процедура које оптерећују пословање.

„Наш циљ, као министарства, јесте да им у сваком смислу, па и административно, што више олакшамо пословање, и омогућимо уштеду времена и новца“, рекла је Обрадовић Јовановић.

Портал „е-папир“ део је пројекта „е-ПАПИР“ који је покренула Влада Србије, са циљем да до 2021. године успостави јединствени регистар процедура, у циљу оптимизације и могућности да привредници електронским приступом прођу кроз различите процедуре неопходне за пословање, представљен је данас у Београду.

До сада су се у овај пројекат Владе Србије укључиле 84 институције јавне управе на републичком нивоу, као и Привредна комора Србије. Пописано је око 2.500 административних поступака, док су сви поступци једнобразно описани и унети у електронску базу.