Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
27.09.2016.

Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић рекао је, на конференцији за новинаре на којој је представљена публикација АПР „100 нај…привредних друштава у Србији у 2015“, да ова анализа осликава све ефекте економских и фискалних мера које протекле две године спроводи Влада Републике Србије.

„У овом документу бројке показују да се заиста нешто дешава у Србији у економском смислу. Амбијент постаје бољи и интересантнији, клима је боља, што не признају само непосредно окружење и релевантне медјународне институције, већ смо то и сами верификовали овим документом”, рекао је Стевановић.

Он је додао да се на индиректан начин препознају позитивни аспекти усвајања нових закона о приватизацији и стечају, да су имовина и капитал тих предузећа повећан, односно да се смањују обавезе државе, чиме је прекинут ланац неликвидности.

Стевановић је додао и да ефекти мера које је предузела Влада Србије могу да се виде и у томе што на списку од 100 најбољих предузећа има 12 јавних, чији је оснивач Србија.

„То показује да су мере предузете на почетку 2015. дале ефекте. Дали смо инструкцију предузећима у 19 тачака на основу којих су морала да доносе програм пословања, и ово су ефекти које данас имамо. Од укупног губитка од више од 60 милијарди динара која су јавна предузећа правила, 2015. су завршила са губитком од 3-4 милијарде динара”, рекао је Стевановић.