Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
27.09.2016.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović rekao je, na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljena publikacija APR „100 naj…privrednih društava u Srbiji u 2015“, da ova analiza oslikava sve efekte ekonomskih i fiskalnih mera koje protekle dve godine sprovodi Vlada Republike Srbije.

„U ovom dokumentu brojke pokazuju da se zaista nešto dešava u Srbiji u ekonomskom smislu. Ambijent postaje bolji i interesantniji, klima je bolja, što ne priznaju samo neposredno okruženje i relevantne medjunarodne institucije, već smo to i sami verifikovali ovim dokumentom”, rekao je Stevanović.

On je dodao da se na indirektan način prepoznaju pozitivni aspekti usvajanja novih zakona o privatizaciji i stečaju, da su imovina i kapital tih preduzeća povećan, odnosno da se smanjuju obaveze države, čime je prekinut lanac nelikvidnosti.

Stevanović je dodao i da efekti mera koje je preduzela Vlada Srbije mogu da se vide i u tome što na spisku od 100 najboljih preduzeća ima 12 javnih, čiji je osnivač Srbija.

„To pokazuje da su mere preduzete na početku 2015. dale efekte. Dali smo instrukciju preduzećima u 19 tačaka na osnovu kojih su morala da donose program poslovanja, i ovo su efekti koje danas imamo. Od ukupnog gubitka od više od 60 milijardi dinara koja su javna preduzeća pravila, 2015. su završila sa gubitkom od 3-4 milijarde dinara”, rekao je Stevanović.