Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
18.03.2021.

Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић одржао је предавање полазницима Националног факултета одбране Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) и том приликом поручио да су билатерални односи две земље добри и развијени, али и да су потенцијали за унапређење економске сарадње велики.

Стевановић је истакао да билатерални економски односи прате добре политичке односе, што је резултирало потписивањем више међудржавних споразума,  покретањем пројекта „Београд на води“, као и инвестиција попут „Al Dahra“, „Elit agro“, „Mirabank“, „Etihad ervejz“  „Al Ravafed“, „Port Dubai“, Фондација Шеика Калифе бин Заједа ал Нахјана и друге.

„У прилог томе говоре посете на највишем нивоу. Подсетићу само да је председник Републике Србије Александар Вучић прошле недеље боравио у радној посети Емиратима“, рекао је Стевановић.

Говорећи о унапређењу сарадње државни секретар је оценио да је она могућа, између осталог, кроз повећање обима трговинске размене, нарочито кроз већи пласман пољопривредно-прехрамбених производа на емиратско тржиште, за којима постоји евидентна растућа потреба.

Према његовим речима, унапређење сарадња могуће је и преко подстицања прилива емиратских инвестиција, у првом реду у агроекономски сектор, сектор туризма, као и актуелне инфраструктурне пројекте у Србији.

„Потенцијали које имамо допринеће повезивању наше земље и Уједињених Арапских Емирата. Заједничким снагама ћемо остваривати још боље резултате на свим пољима“, рекао је Стевановић.

Како је истакао, Србија је одлучна у намери да повећа конкурентност националне привреде и њену интегрисаност у међународне економске токове, оствари раст инвестиција и унапреди пословно окружење за развој приватног предузетништва.

Он је нагласим да Влада Републике Србије убрзаним спровођењем реформских активности и значајним променама инвестиционог оквира доприноси стварању привлачног привредног амбијента што ствара простор за долазак још више инвеститора.