Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
01.04.2020.

Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић у емисији “Осврт специјал” на Б92 говорио је о Програму економских мера за смањивање негативних ефеката проузрокованих пандемијом вируса Ковид-19 и подршци привреди Србије, вредном 5,1 милијарду евра.

Он је том приликом навео да мере имају два циља – да се очувају сва радна места и да се на најједноставнији и најсврсисходнији начин помогне привредним субјектима да остану ликвиднa и додатно се оснаже како би након окончања ванредног стања наставили са радом и у што краћем времену се вратили на ниво на којем су били.

“Мислим да смо нашли праву меру. Сви актери дали су допринос да ово буде озбиљан документ, а не панфлет или нешто што ће се користити у дневне, политичке сврхе”, рекао је Стевановић.

Он је додао да су мере производ укрштања потреба привреде и могућности државе.

“На сву срећу, претходних шест или седам година ми нисмо спавали. Бавили смо се реформама и консолидовали смо наше јавне финансије. Зато је Србија данас у економском, политичком и сваком другом смислу стабилна земља са међународним кредибилитетом која је у овим тешким временима могла себи да приушти свеобухватан и конкретан, ефективан пакет мера”, рекао је Стевановић.

Државни секретар је изразио уверење да ће се српска привреде, уз предложени пакет мера, врло брзо вратити на позиције на којима је била пре увођења ванредног стања и да ће наставити са растом.

Еконoмске мере подељене су у четири групе – мере пореске политике, директна помоћ приватном сектору, мере за очување ликвидности и директна помоћ свим пунолетним грађанима.

Извор: Б92