Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
16.09.2015.

Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић посетио је јуче Крагујевац где је, са градоначелником Радомиром Николићем и директором компаније Група „Застава возила“ Драганом Срејовићем, граду уручио 100 промотивних контејнера које је произвела ова компанија за крагујевачко предузеће „Чистоћа“.

У питању је промотивна серија контејнера који су по први пут произведени за домаће тржиште у „Застава специјалним аутомобилима“ у Сомбору уз сарадњу са грчком команијом Снајдер.

Државни секретар истакао је посебно задовољство што је компанија која се налази у портфолију Агенције за приватизацију дала овакав допринос грађанима Крагујевца, као и то да овакви пројекти Групу „Застава возила“ чине још инетересантнијим заинтересованим инвеститорима.

„Министарство привреде чини све што може како би се у најскоријем року спровео процес приватизације Групе „Застава возила“. Обавезали смо се на то, и пред собом и пред Међународним монетарним фондом, и чинимо све, заједно са руководством „Заставе“ да то тако и буде“, рекао је Стевановић.

Стевановић је подсетио и да је Влада Србије определила средства за социјалне програме и отпремнине, па чак и за раднике оних делове компаније, који ће евентуално, уколико приватизација не буде успешна, отићи у стечај“.

У саставу Групе „Застава возила“ су фабрике „Застава Камиони“, „Специјална возила Сомбор“, „Застава ИНПРО“, „Застава медицина рада“, као и Фабрика аутомобила чија је делатност дистрибуција путничких возила и резервних делова.