Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
16.09.2015.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović posetio je juče Kragujevac gde je, sa gradonačelnikom Radomirom Nikolićem i direktorom kompanije Grupa „Zastava vozila“ Draganom Srejovićem, gradu uručio 100 promotivnih kontejnera koje je proizvela ova kompanija za kragujevačko preduzeće „Čistoća“.

U pitanju je promotivna serija kontejnera koji su po prvi put proizvedeni za domaće tržište u „Zastava specijalnim automobilima“ u Somboru uz saradnju sa grčkom komanijom Snajder.

Državni sekretar istakao je posebno zadovoljstvo što je kompanija koja se nalazi u portfoliju Agencije za privatizaciju dala ovakav doprinos građanima Kragujevca, kao i to da ovakvi projekti Grupu „Zastava vozila“ čine još ineteresantnijim zainteresovanim investitorima.

„Ministarstvo privrede čini sve što može kako bi se u najskorijem roku sproveo proces privatizacije Grupe „Zastava vozila“. Obavezali smo se na to, i pred sobom i pred Međunarodnim monetarnim fondom, i činimo sve, zajedno sa rukovodstvom „Zastave“ da to tako i bude“, rekao je Stevanović.

Stevanović je podsetio i da je Vlada Srbije opredelila sredstva za socijalne programe i otpremnine, pa čak i za radnike onih delove kompanije, koji će eventualno, ukoliko privatizacija ne bude uspešna, otići u stečaj“.

U sastavu Grupe „Zastava vozila“ su fabrike „Zastava Kamioni“, „Specijalna vozila Sombor“, „Zastava INPRO“, „Zastava medicina rada“, kao i Fabrika automobila čija je delatnost distribucija putničkih vozila i rezervnih delova.