Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
11.12.2019.

Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић боравио је  у Атини у склопу државне делегације Србије коју је предводио председник Александар Вучић. Том приликом Стевановић је, у оквиру билатералних сусрета двеју делегација, имао одвојен разговор са замеником министра спољних послова задуженог за економску сарадњу Републике Грчке Костасом Фрагојанисом.

Стевановић и Фрагојанис су разговарали о наставку израде Нацрта Меморандума о разумевању о унапређењу економске сарадње. Посебно је било речи о могућности за унапређење сарадње у сфери привлачења грчких инвестиција, имајући у виду атрактивни привредни амбијент у Републици Србији, као и инвестиција српских привредника у Грчкој. Двојица званичника разговарали су и о учешћу грчких компанија у приватизацији преосталих предузећа из портфолија Министарства привреде, као и формирање заједничких привредних друштава ради заједничког наступа на трећим тржиштима.

Тема разговора билa је и успостављање сарадње у области афирмације сектора малих и средњих предузећа и предузетника, као и у пројектима јавно-приватног партнерства.