Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
11.06.2019.

Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић разговарао је данас у Бањалуци са министром привреде и предузетништва Републике Српске Вјекославом Петричевићем о могућностима за унапређење привредне сарадње и размени искустава, пре свега у делу који се односи на привлачење инвеститора, где је Србија остварила добре резултате.

Стевановић је говорио о активностима које се предузимају у Србији како би се унапредио привредни амбијент и подстакао даљи развој привреде. Он је изразио задовољство и активностима које Република Српска предузима како би унапредила свој пословни амбијент.

„Тиме ће и привредницима из Србије бити пружени бољи услови за улагања. На крају, то ће имати позитивне ефекте на обе привреде – и Србије и Републике Српске“, рекао је Стевановић.

Министар Петричевић је рекао да је посебна пажња током састанка посвећена директним улагањима, а било је речи и о томе да Република Српска примени добру праксу коју Србија примењује у тој области.

„Циљ нам је да, кроз сарадњу и размену искустава, створимо повољан пословни амбијент, који ће привући стране инвеститоре, а међу њима и привреднике из Србије, да улажу на простор Републике Српске,“ рекао је Петричевић.

Састанку су присуствовали и чланови Радне групе за подстицај привредног развоја, коју чине именовани представници ресорних министарстава. Они су изразили уверење да ће размена знања и искустава значајно допринети побољшању привредног амбијента, подстицању домаћих и страних улагања и унапређењу привредног развоја.