Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
11.06.2019.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović razgovarao je danas u Banjaluci sa ministrom privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslavom Petričevićem o mogućnostima za unapređenje privredne saradnje i razmeni iskustava, pre svega u delu koji se odnosi na privlačenje investitora, gde je Srbija ostvarila dobre rezultate.

Stevanović je govorio o aktivnostima koje se preduzimaju u Srbiji kako bi se unapredio privredni ambijent i podstakao dalji razvoj privrede. On je izrazio zadovoljstvo i aktivnostima koje Republika Srpska preduzima kako bi unapredila svoj poslovni ambijent.

„Time će i privrednicima iz Srbije biti pruženi bolji uslovi za ulaganja. Na kraju, to će imati pozitivne efekte na obe privrede – i Srbije i Republike Srpske“, rekao je Stevanović.

Ministar Petričević je rekao da je posebna pažnja tokom sastanka posvećena direktnim ulaganjima, a bilo je reči i o tome da Republika Srpska primeni dobru praksu koju Srbija primenjuje u toj oblasti.

„Cilj nam je da, kroz saradnju i razmenu iskustava, stvorimo povoljan poslovni ambijent, koji će privući strane investitore, a među njima i privrednike iz Srbije, da ulažu na prostor Republike Srpske,“ rekao je Petričević.

Sastanku su prisustvovali i članovi Radne grupe za podsticaj privrednog razvoja, koju čine imenovani predstavnici resornih ministarstava. Oni su izrazili uverenje da će razmena znanja i iskustava značajno doprineti poboljšanju privrednog ambijenta, podsticanju domaćih i stranih ulaganja i unapređenju privrednog razvoja.