Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
19.10.2019.

Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић разговарао је данас са замеником министра индустрије и трговине Руске Федерације Олегом Николајевичем Рјазанцевим о сарадњи две земље у области привреде.

Стевановић се са Рјазанцевим састао на маргинама званичне посете руског премијера Дмитрија Медведева Београду.

Он је том приликом истакао да две земље традиционално имају добре политичке односе, али и да је Руска Федерација важан економски партнер, иако нису исцрпљени сви потенцијали. У том смислу, Стевановић је Рјазанцевом представио инвестиционе могућности, као и могућности за наступ руских компанија на српском тржшту.

Kада је реч о спољнотрговинској размени, велики потенцијал представља Споразум о слободној трговини, којим је омогућена је бесцаринска трговинска размена са руским тржиштем које има више од 144 милиона становника. У првих седам месеци 2019. године, Србија је на то тржиште извезла робе у вредности која премашује пола милијарде евра, што Руску Федерацију чини петом по реду земљом у коју Србија највише извози.

Државни секретар Стевановић је искористио прилику и да још једном захвали Руској Федерацији на принципијелном поштовању територијалног интегритета Републике Србије.