Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
13.08.2021.

Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић изјавио је данас да је Влада Србије донела одлуку на основу које су створени предуслови да се у наредним данима исплати једнократна помоћ свим бившим радницима Геокса.

“Влада Србије је данас донела одлуку да сви радници, њих 1.277, који су пре пар дана остали без свог радног места у компанији Геокс у наредним данима добију по 53.950 динара што је просечна нето зарада на територији града Врања“, појаснио је Стевановић.

Иницијатива је покренута приликом посете председника Александра Вучића компанији Теклас када се разговарало о подршци те компаније у решавању проблема са Геоксом и ево већ је донета прва одлука која ће омогућити њену реализацију, истакао је Стевановић и прецизирао да паре нису исплаћене данас.

Државни секретар је навео да ће са раздела Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања бити пренета средства институцији за социјални рад у Врању и да ће у наредној недељи сви радници који су добили отказе добити једнократну помоћ.

Стевановић је, иначе, у Врању разговарао са представницима локалне самоуправе и привредницима.
“Састанак коме је присуствовао 21 представник микро, малих и средњих предузећа био је више него користан за све стране. Привредницима сам представио програме, модел функционисања и механизме које држава има и ставља им на располагање без обзира да ли је реч о домаћим или страним инвеститорима“, рекао је Стевановић.

Према његовим речима, привредници су током састанка указали на планове, изазове са којима се суочавају, као и предлоге.

„Важно је да разговарамо и да се разумемо јер једно су жеље, а друго су права и могућности. Било је добрих идеја и иницијатива које ћу представити колегама у Влади да видимо шта је реално од тога да се примени“, рекао је Стевановић.

Како је истакао, договорено је да се за десетак, петнаест дана поново одржи састанак у ширем саставу како би се резимирало шта је урађено.

„Идеја је да то буде припрема за предстојећу посету председника Вучића Врању како би били што јаснији и конкретнији у разговорима”, рекао је Стевановић.

Државни секретар је навео и да су привредници током састанка изразили жељу да помогну и учествују у санацији штете која је настала одласком Геокса из Врања.

“Како имају потребе за ангажовањем нове радне снаге направили смо договор како ће заједно са градом и Националном службом за запошљавање позвати људе који су остали без посла да им се јаве, обаве разговор и виде да ли могу да их ангажују“, рекао је Стевановић.