Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
01.02.2018.

Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић присуствовао је данас, заједно са министром одбране Александром Вулином, отварању новог погона компаније Јумко у Бујановцу, у којем је запослено 64 радника, а основна делатност је шивење униформи за војску и полицију.

Стевановић је навео да је 2012. године мало ко веровао да ће овај погон Јумка, једног од 11 стратешких предузећа, бити отворен, а данас је доказано супротно.

„Зато је данас велики дан за Бујановац и за Јумко“, поручио је Стевановић.

Он је захвалио Министарству одбране и свима који су подржали Министарство привреде у решавању статуса једног од 11 стратешких предузећа – Јумка и подсетио да је пре само шест месеци отворен погон ове компаније „Балистика“ у Врању.

„У наредним недељама очекујем да проширимо погон Балистике како смо обећали. Јумко је у процедури израде Унапред припремљеног плана реорганизације, и ово ће позитивно деловати да се мере из УППР-а спроведу. План нам је да Јумко дугорочно ради пре свега за српску војску и полицију, а затим и за трећа тржишта“, рекао је Стевановић додајући да је ово добар пример у пракси политике која подржава развој југа Србије.

Стевановић је посебну захвалност упутио радницима, наводећи да је структура 64 запослена иста као и структура становништва- мешовита, те да је то пример којим би требало да се руководе и остале компаније.

 

„Ово је све укупно сјајна ствар и циљ нам је да, држећи се ове политике, југ Србије дижемо на место које му припада“, закључио је Стевановић.

Министар одбране Александрар Вулин поновио је у Бујановцу да 2012. нико није веровао да ће Јумко да живи, ради и поново запошљава, само је у то веровао Александар Вучић и – био је у праву.

Захваљујуићи личном напору председника Вучића и Владе Србије, руководству фабрике и радицима, Јумко је онакав какав је заслужио да буде, рекао је Вулин, додајући да се, управо по наређењу Вучића, који је и врховни командант Војске Србије, ушло у пројекат опремања војске.

Војници су до сада добили 8.000 комплета униформи, а сваки војник ће појединачно добити најмање по два комплета.

Начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић рекао је да и припадници Војске желе да прилагоде униформе својим потребама, да оне буду савременије и функционалне.

Генерални директор Јумка Бранислав Трајковић изјавио је да захваљујући Влади Србије и министарствима привреде и одбране, та компанија стабилно послује, и у ситуацији је да отвара нове погоне као што је пре пола године отворен погон „Балистика“ а данас погон у Бујановцу.

„Добијањем послова за војску и полицију, попунили смо капацитете у производњи за 2018. и 2019. годину, а сада већ радимо на обезбеђивању послова у годинама које следе“, рекао је Трајковић.