Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
25.03.2019.

Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић обишао је данас индустријску зону у Руми, у којој у пуном капацитету ради нови пречистач отпадних вода, чију изградњу је финансирало министарство са 100 милиона динара.

Стевановић је истакао да је овај пројекат доказ да посвећеност и одговорност дају добар резултат.

„На овај начин смо општину у доброј мери заштитили од загађења, а омогућили смо и инвеститорима да шире посао“, рекао је он.

Председник општине Рума Слађан Манчић објаснио је да је пречистач отпадних вода завршен у року, у јануару ове године, а затим је потписан уговор са компанијом „Hutchinson“ о плаћању услуге пречишћавања. Објекат од 1. марта ради у пуном капацитету, а поверен је на управљање „Водоводу Рума“.

Државни секретар Стевановић је подсетио да су „Hutchinson“ својевремено дати подстицаји од око два милиона евра, уз планирано отварање око 200 радних места, а да се сваки дат евро и више него исплатио.

„Сећам се да је било оних који су оспоравали овај пројекат онда када га је председник Вучић амбициозно најавио. Нису веровали. А данас у тој компанији ради више од 1.300 људи, а постоји могућност да се и даље шире“, рекао је Стевановић. Он је додао да је држава тако показала да има слуха за добре пројекте.

„Рума је данас једна од најразвијенијих општина у земљи. Желим да идете напред као и до сада, јер је са оваквим приступом будућност загарантована“, поручио је државни секретар.