Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
25.03.2019.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović obišao je danas industrijsku zonu u Rumi, u kojoj u punom kapacitetu radi novi prečistač otpadnih voda, čiju izgradnju je finansiralo ministarstvo sa 100 miliona dinara.

Stevanović je istakao da je ovaj projekat dokaz da posvećenost i odgovornost daju dobar rezultat.

„Na ovaj način smo opštinu u dobroj meri zaštitili od zagađenja, a omogućili smo i investitorima da šire posao“, rekao je on.

Predsednik opštine Ruma Slađan Mančić objasnio je da je prečistač otpadnih voda završen u roku, u januaru ove godine, a zatim je potpisan ugovor sa kompanijom „Hutchinson“ o plaćanju usluge prečišćavanja. Objekat od 1. marta radi u punom kapacitetu, a poveren je na upravljanje „Vodovodu Ruma“.

Državni sekretar Stevanović je podsetio da su „Hutchinson“ svojevremeno dati podsticaji od oko dva miliona evra, uz planirano otvaranje oko 200 radnih mesta, a da se svaki dat evro i više nego isplatio.

„Sećam se da je bilo onih koji su osporavali ovaj projekat onda kada ga je predsednik Vučić ambiciozno najavio. Nisu verovali. A danas u toj kompaniji radi više od 1.300 ljudi, a postoji mogućnost da se i dalje šire“, rekao je Stevanović. On je dodao da je država tako pokazala da ima sluha za dobre projekte.

„Ruma je danas jedna od najrazvijenijih opština u zemlji. Želim da idete napred kao i do sada, jer je sa ovakvim pristupom budućnost zagarantovana“, poručio je državni sekretar.