Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
17.08.2018.

Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић поручио је данас у Мајданпеку да ће приватизација Рударско топионичарског басена (РТБ) Бор донети многе користи тој општини чинећи је атрактивнијом за потенцијалне инвеститоре.

 

„Очекујем да се до краја године позитивно оконча поступак приватизације РТБ Бор. То ће свакако донети многе бенефите не само за град Бор него и за општину Мајданпек“, рекао је Стевановић.

 

Државни секретар верује да ће део средстава, који ће се инвестирати у Бор, прелити и у Мајданпек што ће ту општину учинити атрактивнијом и интересантнијом за потенцијалне инвеститоре.

 

Стевановић је са председником општине Мајданпек Дејаном Вагнером обишао и четири улице чија је реконструкција коштала више од 19 милиона динара.

За те сврхе Министарство привреде је, из средстава кредита ЕИБ, обезбедило 8.225.171 динара, док остатак представља учешће општине Мајданпек у износу од   11.546.875 динара.

Државни секретар је истакао да општина Мајданпек, кроз програм Градимо заједно, има пријављен пројекат за реконструкцију још осам улица, као и да је у току санација две основне школе чија је вредност нешто већа од 10 милиона динара.

 

„Надам се да ћемо и у наредном периоду наставити са радом на пројектима санације локалне инфраструктуре, али и осталим пројектима који се тичу Министарства привреде“, рекао је Стевановић додајући да министарство подржава добре иницијативе и општине попут Мајданпека.