Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
17.08.2018.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović poručio je danas u Majdanpeku da će privatizacija Rudarsko topioničarskog basena (RTB) Bor doneti mnoge koristi toj opštini čineći je atraktivnijom za potencijalne investitore.

 

„Očekujem da se do kraja godine pozitivno okonča postupak privatizacije RTB Bor. To će svakako doneti mnoge benefite ne samo za grad Bor nego i za opštinu Majdanpek“, rekao je Stevanović.

 

Državni sekretar veruje da će deo sredstava, koji će se investirati u Bor, preliti i u Majdanpek što će tu opštinu učiniti atraktivnijom i interesantnijom za potencijalne investitore.

 

Stevanović je sa predsednikom opštine Majdanpek Dejanom Vagnerom obišao i četiri ulice čija je rekonstrukcija koštala više od 19 miliona dinara.

Za te svrhe Ministarstvo privrede je, iz sredstava kredita EIB, obezbedilo 8.225.171 dinara, dok ostatak predstavlja učešće opštine Majdanpek u iznosu od   11.546.875 dinara.

Državni sekretar je istakao da opština Majdanpek, kroz program Gradimo zajedno, ima prijavljen projekat za rekonstrukciju još osam ulica, kao i da je u toku sanacija dve osnovne škole čija je vrednost nešto veća od 10 miliona dinara.

 

„Nadam se da ćemo i u narednom periodu nastaviti sa radom na projektima sanacije lokalne infrastrukture, ali i ostalim projektima koji se tiču Ministarstva privrede“, rekao je Stevanović dodajući da ministarstvo podržava dobre inicijative i opštine poput Majdanpeka.