Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
11.05.2020.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović izjavio je danas da je Fond za razvoj do sada odobrio 300 povoljnih kredita ukupne vrednosti oko 1,9 milijardi dinara.

Stevanović je gostujući na TV Kopornikus istakao da je na poslednjoj sednici Fonda kroz Program finansijske podrške privrednim subjektima za održavanje likvidnosti i obrtna sredstva u otežanim ekonomskim uslovima izazvanim pandemijom COVID – 19 odobreno oko 380 miliona dinara za 125 kredita.

On je naveo da je interesovanje za povoljne kredite veliko zato što su uslovi kreditiranja dobri, a da su se najviše javljala mikro, mala, a onda i srednja preduzeća iz čitave Srbije.

„Nova sednica Upravnog odbora Fonda biće održana do kraja nedelje i verujem da će se, s obzirom na dinamiku prijavljivanja, na njoj odlučivati o oko 100 novih zahteva“, rekao je Stevanović.

Državni sekretar je istakao i da je do sada odbijeno oko 70 zahteva zato što nisu ispunjavali uslove, odnosno,  nisu bili u skladu s kriterijumima koje predviđa program.

Stevanović je ukazao da je procedura prijavljivanja pojednostavljena i da se sve radi elektronski. Prema njegovim rečima, privrednici ne moraju da dolaze do Fonda sve do momenta potpisivanja ugovora, a kako bi se stvari olakšale u čitav proces uključene su Regionalne razvojne agencije koje su od velike pomoći.

On je podsetio da je za realizaciju programa opredeljeno 24 milijardi dinara i da veruje da će najveći deo novca biti potrošen do 20 . decembra.

Izvor: TV Kopernikus