Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
30.08.2019.

Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић отворио је данас у Осечини 14. по реду Међународни сајам шљива и том приликом позвао произвођаче да искористе прилику и у најбољем светлу представе свој бизнис будућим потенцијалним партнерима.

Стевановић је рекао да „плаво злато“, како мештани зову шљиву, заслужује такву манифестацију, јер од производње овог воћа, директно или индиректно, живи 60 до 70 одсто становништва.

Србија је, према речима државног секретара, друга земља у свету по производњи шљиве.

„Представници Владе Србије су спремни да у наредном периоду сарађују и разговарају с произвођачима о томе како држава може да им помогне да би повећали производњу шљиве“, рекао је Стевановић.

Отварању сајма присуствовали су и председник општине Осечина Драган Алексић и амбасадор Kипра Kонстантинос Елијадес.

Стевановић је уочи отварања Сајма, присуствовао и отварању експозитуре Банке Поштанска штедионица у Осечини, што је 180. по реду филијала ове банке, која је 100 одсто у власништву државе.

Министарство привреде, додаје он, има добре односе са Поштанском штедионицом, са којом спроводи бројне програме намењене развоју малих и средњих предузећа и предузетништва.

Он је навео да је Министарство привреде ове године у те сврхе потрошило три милијарде динара бесповратних средстава, а у наредној години би за бесповратну подршку малом бизнису могло да буде опредељено и два пута више новца.

„Верујем да ће и у том смислу Поштанска штедионица бити партнер држави, како би предузетници тај новац лакше и ефикасније искористили“, рекао је Стевановић.

Председник општине Алексић рекао је да се отварањем нове експозитуре решава дугогодишњи проблем грађана, јер сада више неће морати да одлазе у други град за такве услуге.

Председник извршног одбора банке Поштанска штедионица Бојан Kекић најавио да је та банка припремила пакете за пољопривредне кредите, за субвенционисање кредита и пакет за куповину земљишта за младе брачне парове са повољним каматама.