Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
30.01.2019.

Државни секретар у Министарству привреде Србије Драган Стевановић позвао је данас у Минску белоруске привреднике да улажу у Србију, истичући да је наша земља успешно спровела реформе и да су услови на тржишту добри.

На састанку којем је присуствовало око 50 привредника Србије и Белорусије, Стевановић је указао да две земље имају традиционално добре односе, а самим тим и обострани интерес за значајно унапређење билатералне сарадње.

Према његовим речима, у периоду од јануара до новембра 2018. године, обим спољнотрговинске размене је износио 122,6 милиона долара, што је за 33,1 одсто више у односу на исти период 2017.

“Нема сумње да је већем међугодишњем обиму трговинске размене допринео и сусрет на највишем нивоу у 2017. години, када је председник Александар Вучић на позив председника Александра Лукашенка посетио Минск. Том приликом је дат позитиван импулс економској сарадњи, расту трговине, а одређени су и даљи правци сарадње”, рекао је Стевановић, који предводи делегацију Србије поводом сутрашњег заседања Мешовите комисије две земље.

Он је додао да управо овакви састанци омогућавају привреди да нађе пут и интерес, а задатак државе је да обезбеди логистику.

Министар за антимонополско регулисање и трговину Белорусије Владимир Колтович, који је и председник белоруског дела Мешовите комисије, нагласио је да има  простора за повећање економске сарадње две земље.

Наводећи да састанак представља ефикасан терен за размену идеја пословних кругова две земље, он је истакао да је циљ подршка заједничким предузећима и стварање услова за нове канале узајамне сарадње.