Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
30.11.2017.

Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић разговарао је данас са замеником министра за индустрију и информационе технологије НР Кине Ксин Гуобином о унапређењу привредне сарадње.

Стевановић је том приликом поново позвао кинеске инвеститоре да доставе писма о заинтересованости за приватизацију предузећа из портфеља Министарства привреде.

Гуобин је истакао да ће инвеститоре из Кине сигурно подстаћи позитиван пример инвестиције кинеске компаније ХБИС у смедеревску железару, да и они дођу у Србију.

Стевановић и Гуобин су се сложили да је приватизација железаре једна од најважнијих инвестиција у Србији, али и да ће реализација пројекта изградње заједничког српско -кинеског парка пријатељства у Смедереву створити велике могућности за даље унапређење и јачање привредне сарадње две земље.

Стевановић је захвалио Гуобину на подршци коју НР Кина пружа Републици Србији кроз инвестирање, али и на подршци на политичком плану.

Указујући на добре макроекономске показатеље, државни секретар је истакао да је добар резултат који је Србија остварила и који су признале најзначајније међународне финансијске институције, последица пре свега политичке стабилности Србије, која је, истиче он, кључна за сваки напредак.