Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
13.12.2017.

Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић састао се данас са делегацијом Одбора Државне Думе за економску политику, индустрију, иновациони развој и предузетништво Руске Федерације како би разговарали о потенцијалима за ширење сарадње, пре свега када је реч о приватизацији.

Стевановић је представницима руске Државне Думе представио приватизациони портфељ Министарства привреде, а посебно три компаније хемијског комплекса, Петрохемију, Азотару и МСК.

Подсетивши да је јуче расписан јавни позив за приватизацију МСК, Стевановић је навео да би све три компаније хемијског комплекса могле да занимају руске компаније, јер је гас основна сировина ових предузећа.

Државни секретар је навео да има и других предузећа у приватизационом портфељу, за које би руски инвеститори могли да покажу интересовање и замолио је представнике Државне Думе, да потенцијале за ову врсту сарадње представе компанијама у својој земљи.

Делегација из Руске Федерације је указала Стевановићу и да је у тој земљи веома цењен став Србије да руским пријатељима не уводи санкције, иако је земља кандидат за чланство у ЕУ.

Стевановић је одговорио да је став Србије по том питању јасан, да је председник Александар Вучић лично више пута поновио да је Србија на европском путу, али да неће уводити санкције Русији.

„Односи Србије и Руске Федерације су пријатељски, засновани на политичкој и економској сарадњи и то се не доводи у питање“, поручио је Стевановић.