Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
13.12.2017.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović sastao se danas sa delegacijom Odbora Državne Dume za ekonomsku politiku, industriju, inovacioni razvoj i preduzetništvo Ruske Federacije kako bi razgovarali o potencijalima za širenje saradnje, pre svega kada je reč o privatizaciji.

Stevanović je predstavnicima ruske Državne Dume predstavio privatizacioni portfelj Ministarstva privrede, a posebno tri kompanije hemijskog kompleksa, Petrohemiju, Azotaru i MSK.

Podsetivši da je juče raspisan javni poziv za privatizaciju MSK, Stevanović je naveo da bi sve tri kompanije hemijskog kompleksa mogle da zanimaju ruske kompanije, jer je gas osnovna sirovina ovih preduzeća.

Državni sekretar je naveo da ima i drugih preduzeća u privatizacionom portfelju, za koje bi ruski investitori mogli da pokažu interesovanje i zamolio je predstavnike Državne Dume, da potencijale za ovu vrstu saradnje predstave kompanijama u svojoj zemlji.

Delegacija iz Ruske Federacije je ukazala Stevanoviću i da je u toj zemlji veoma cenjen stav Srbije da ruskim prijateljima ne uvodi sankcije, iako je zemlja kandidat za članstvo u EU.

Stevanović je odgovorio da je stav Srbije po tom pitanju jasan, da je predsednik Aleksandar Vučić lično više puta ponovio da je Srbija na evropskom putu, ali da neće uvoditi sankcije Rusiji.

„Odnosi Srbije i Ruske Federacije su prijateljski, zasnovani na političkoj i ekonomskoj saradnji i to se ne dovodi u pitanje“, poručio je Stevanović.