Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
30.09.2016.

„Предузетници представљају основни, најважнији део привреде у Србији и Влада ће ове, али и наредне године још интензивније наставити да пружа подршку приватном сектору. Средстава у буџету има и осмислићемо програме. Сарађиваћемо и са програмима Европске уније како бисмо помогли предузетницима“, рекао је државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић приликом доделе уговора о донацији предузећима из 14 локалних самоуправа које су укључене у реализацију програма Европски ПРОГРЕС.

Он је подсетио да је Влада Србије 2016. прогласила Годином предузетништва како би се на националном нивоу унапредило пословно окружење и развио предузетнички дух са крајњим циљем да домаћи предузетници буду конкурентни и спремно наступе на заједничком, европском тржишту.

Европски ПРОГРЕС уз финансијску подршку ЕУ и Владе Швајцарске блиско сарађује са локалним и националним властима и дефинише своје активности тако да одговоре на потребе становништва и партнера. Тако су активности подршке микро и малим предузећима комплементарне настојањима Владе Србије да подстакне развој предузетништва.

„Подршком предузетницима, микро и малим предзећима тежимо да повећамо запосленост и допринесемо ланцу вредности локалних добављача, проширењу тржишта и већој продуктивности“, рекао  је данас у Врању шеф ИИ сектора операција Делегације Европске уније у Србији Штефен Худолин.

Развојни програм Европски ПРОГРЕС обезбедио је 253.880 евра подршке за 17 микро и малих предузећа из 14 локалних самоуправа са југоистока и југозапада Србије која ће тиме унапредити своју производњу и отворити нова радна места уз подршку Европске уније и Владе Швајцарске које су усмерени на повећање конкурентности локалне привреде.