Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
30.09.2016.

„Preduzetnici predstavljaju osnovni, najvažniji deo privrede u Srbiji i Vlada će ove, ali i naredne godine još intenzivnije nastaviti da pruža podršku privatnom sektoru. Sredstava u budžetu ima i osmislićemo programe. Sarađivaćemo i sa programima Evropske unije kako bismo pomogli preduzetnicima“, rekao je državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović prilikom dodele ugovora o donaciji preduzećima iz 14 lokalnih samouprava koje su uključene u realizaciju programa Evropski PROGRES.

On je podsetio da je Vlada Srbije 2016. proglasila Godinom preduzetništva kako bi se na nacionalnom nivou unapredilo poslovno okruženje i razvio preduzetnički duh sa krajnjim ciljem da domaći preduzetnici budu konkurentni i spremno nastupe na zajedničkom, evropskom tržištu.

Evropski PROGRES uz finansijsku podršku EU i Vlade Švajcarske blisko sarađuje sa lokalnim i nacionalnim vlastima i definiše svoje aktivnosti tako da odgovore na potrebe stanovništva i partnera. Tako su aktivnosti podrške mikro i malim preduzećima komplementarne nastojanjima Vlade Srbije da podstakne razvoj preduzetništva.

„Podrškom preduzetnicima, mikro i malim predzećima težimo da povećamo zaposlenost i doprinesemo lancu vrednosti lokalnih dobavljača, proširenju tržišta i većoj produktivnosti“, rekao  je danas u Vranju šef II sektora operacija Delegacije Evropske unije u Srbiji Štefen Hudolin.

Razvojni program Evropski PROGRES obezbedio je 253.880 evra podrške za 17 mikro i malih preduzeća iz 14 lokalnih samouprava sa jugoistoka i jugozapada Srbije koja će time unaprediti svoju proizvodnju i otvoriti nova radna mesta uz podršku Evropske unije i Vlade Švajcarske koje su usmereni na povećanje konkurentnosti lokalne privrede.